Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Litt av historien til Blikkenslagermester Leif Hansen AS

Blikkenslager Leif Hansen startet for seg selv i 1967. Han startet da alene, men hadde jobbet som blikkenslager siden 1956. I 1964 fikk han Svennebrevet og allerede i 1966 tok han Mesterbrevet.

Da Leif Hansen startet for seg selv leide han lokaler i den gamle Tønnefabrikken på Lund, like utenfor Kristiansand sentrum. Han jobbet alene frem til han fikk en lærling i 1969. De jobbet da i Kristiansandsområdet og hadde mest utvendig blikkenslagerarbeid, men også noe ventilasjon.

I 1971 flyttet firmaet inn i nye lokaler på Sagmyra i Vågsbygd og da økte også antallet ansatte. I 1982 bygde de et helt nytt bygg på Mjåvann Industriområde. De var da 8-10 mann, men dette økte til rundt 15 i 1985. Bedriften hadde da flere store jobber, blant annet det nye VAE-bygget og Telebygget i Kristiansand, samt Strandpromenaden 9. I 1984 kom sønnen til Leif, Rune, inn i firmaet og han tok svennebrevet i 1987. Broren Terje valgte samme bransje, og begynte å jobbe i firmaet i 1987. 

I dag er det Rune og Terje som er hovedaksjonærer i firmaet, men Leif har fortsatt noen aksjer samtidig som han er styreformann i bedriften, som i dag har ni ansatte og som i 2009 omsatte for rundt 9,6 millioner.

Del denne siden med andre!

Logg inn